Военните спасители от Русия, Беларус, Мали, Виетнам и Лаос ще покажат уменията си на състезанието АрМИ-2021

Военните спасители от Русия, Беларус, Мали, Виетнам и Лаос се готвят да покажат уменията си на състезанието АрМИ-2021 „Авариен район“, което ще се проведе тази година в град Ханой. Етапът във Виетнам на «Армейските игри» започва на 1 септември. Това съобщи Министерството на отбраната на Русия.

Военните спасители от Русия, Беларус, Мали, Виетнам и Лаос ще покажат уменията си на състезанието АрМИ-2021

По-рано съобихме, че заместник-министърът на отбраната на Русия генерал-лейтенант Юнус-Бек Евкуров в интервю за «Червена звезда» сподели за подготовката за Международните армейски игри 2020 (AРМИ 2020), които са планирани от 23 август до 5 септември.

В Русия стартира подготовката за АРМИ-2020
«В момента са в ход квалификационните етапи на състезанията AРМИ-2020, те се провеждат преди областните да бъдат успешно завършени, скоро ще започне Общоармейският етап от съревнованието», заяви той.

По думите на Евкуров, по указание на главата на Министерството на отбраната Сергей Шойгу са включени максималният брой военни.

В същото време победителите в състезанията от последната година не участват в състезанието като състезатели.

„Обучението на персонала на звената ще се проведе в утвърдена състезателна форма. Това са различни съревнования между офицери и състезания, които станаха популярни в рамките на Международните армейски игри“, заяви заместник-министърът на отбраната на Русия.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments