Украински активисти и политици: Байдън, обеща ни да спреш «Северен поток 2», бъди строг с Русия!

Украински политици и активисти призоваха американския президент Джо Байдън да спре „Северен поток 2“ и да изпрати сигнал до Русия, че Вашингтон подкрепя Киев.

Украински активисти и политици: Байдън, обеща ни да спреш "Северен поток 2", бъди строг с Русия!

В обръщението си, публикувано на уебсайта на Атлантическия съвет, авторите на писмото напомнят на Байдън, че той е „обещал да бъде строг с Русия“ и многократно е обещавал „да направи всичко, за да спре нейния газопровод „Северен поток 2 “.

„Като ветерани от украинската „Революция на достойнството“ през 2014 г., като бойци във войната срещу руската агресия и украински активисти на гражданското общество, с много от които се срещнахте през 2014-2015 г., призоваваме ви да промените курса си и да изпратите ясен решителен сигнал до президента Путин, че САЩ и цялата демократична световна общност подкрепят Украйна“, се казва в писмото.

По-рано ръководителят на «Нафтогаз Украйна» Юрий Витренко заяви, че Украйна «много гръмко» ще поиска от САЩ да наложат санкции срещу оператора на «Северен поток 2» Nord Stream AG, ако германският регулатор разреши експлоатацията на газопровода.

«Атлантическият съвет» (Atlantic council of the United States) е организация, чиято дейност е призната за нежелана на територията на Руската федерация с решение на Генералната прокуратура от 25.07.2019 г.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments