Курсор (Израел): Байдън заспа по време на пресконференция (и видео)


Американският президент Джо Байдън внезапно задряма по време на среща с израелския премиер Нафтали Бенет. Репортери заснеха как Байдън внезапно задряма в средата на речта на Нафтали Бенет.

Курсор (Израел): Байдън заспа по време на пресконференция (и видео)

Отбелязва се, че Бенет, осъзнавайки, че американският президент не го слуша, започнал да се обръща не към него.

По време на срещата Байдън и Бенет обсъдиха ключови въпроси за сигурността, по-специално по отношение на иранската ядрена програма, както и постигането на дългосрочно примирие с палестинската група Хамас.

Освен това държавните глави се договориха за безвизов режим за израелците, когато пътуват до САЩ.

Източник: Курсор, Израел

По-рано президентът на САЩ Джо Байдън одобри указ за гарантиране на киберсигурността на страната, предаде ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на Съвета за национална сигурност в Белия дом.

Байдън подписа указ за киберсигурността на САЩ

Отбелязва се, че този документ има за цел да увеличи киберсигурността на Съединените щати и да защити мрежите на федералното правителство.

Според съобщението последните инциденти с киберсигурност като Colonial Pipeline, SolarWinds и Microsoft Exchange «са отрезвяващо напомняне, че организациите от частния и държавните сектори в САЩ все по-често се сблъскват със сложна злонамерена кибер активност от страна на правителствени участници» и «от киберпрестъпници».

Съветът за национална сигурност на САЩ обясни, че този указ премахва бариерите пред обмена на информация между правителството и частния сектор относно заплахите за киберсигурността, модернизира и определя по-строги стандарти за киберсигурност във федералното правителство, а също така подобрява сигурността на веригите за доставки на софтуер. Документът също така предвижда създаването на съвет за анализ на въпросите, свързани с киберсигурността (Cybersecurity Safety Review Board).

По-рано стана известно, че САЩ могат да увеличат разходите за киберсигурност заради хакерите.+

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

 

Коментари:

comments powered by HyperComments