Старт на международния конкурс «Воин на мира»


В рамките на международния конкурс «Воин на мира» от Армейските международни игри-2021 стартира военният-професионален етап «Атлет».

По време на състезателния етап участникът от националния отбор на Република Беларус капитан Александър Таврук постави рекорд на състезанието при изпълнение на упражнението — хвърляне на граната с тегло 600 грама — с резултат 72 м и 35 см.
Старт на международния конкурс "Воин на мира"

Беларуско-руското стратегическо учение «Запад-2021» ще се проведе от 10 до 16 септември тази година, заяви министърът на отбраната на Беларус Виктор Хренин.

Военно учение между Русия и Беларус

Това съобщи държавната белоруска агенция БелТА.

В началото на декември 2020 година руският министър на отбраната генерал Сергей Шойгу обяви, че Руската Федерация и Беларус ще проведат стратегическите учения «Запад-2021» през месец септември 2021 година за укрепване на военната сигурност на Съюзната държава.

По-рано съобщихме, че ползвателите на Интернет проявиха повишена активност при обсъждане провеждането на планираните учения на военнослужещите от армията на Беларус и Русия.

Русия прехвърли батальон спецназ в Беларус

Фактът, че в Брестката област, непосредствено граничеща с Полша, стартираха вече традиционните руско-белоруски учения «Славянско братство», които се провеждат за пети пъти, предизвика бурна реакция сред поляците.
Наблюдава се висока активност на коментарите в полските СМИ при обсъждането на дадените маневри, а също противоречивото реагиране на ползвателите при настоящото развитие на събитията.+

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments