Английските спецслужби в брутална битка срещу Русия

Освен САЩ, своя собствена, на този етап главно политическа, война срещу Русия водят и създателите на термина — английските спецслужби, широко използващи за свои цели МВнР, медиите и бизнеса в Британия.

Само антируската пропаганда през обширната мрежа на НПО по цялото постсъветско пространство струва на английските данъкоплатци стотици милиони фунта.

Английските спецслужби в брутална битка срещу Русия

Ключови граждански структури, занимаващи се с дискредитирането на Русия в очите на населението от бившия СССР, са Департаментът на МВнР на Англия за борба с дезинформацията в медиите и Британския съвет, създаден още през 1943 г. уж за сътрудничество в сферата на образованието и културата.

Английските спецслужби в брутална битка срещу Русия

«Сътрудничеството в сферата на образованието» включва в себе си, например, тренинги на специално избрани младежи за формирането на унищожаване на следите от «руската идентичност» в постсъветското пространство и за окончателното унищожаване на всички видове връзки с Русия.

Специална програма е посветена на «промиването на мозъците» на младежите и техните близки, за да «повлияе на поколението родители, баби и дядовци и да формира евро-балтийска идентичност».

Проучването на биографиите на участниците в английските «хуманитарни програми» показва, че значителна част от последните се реализира непосредствено от специалистите от специалните служби.

Руските власти с огромно закъснение, но все пак се заеха с противодействие на западните структури на политическата война, поне на руска територия.

Тази реакция в никакъв случай не може да се сравни с американските «мародерства» срещу Кремъл, формирани преди 80 години и брутално прилагани и до днес в целия бивш социалистически лагер.

Всичко това провокира безнаказано нарастваща либерална истерия, с която Западът се надява да сломи Русия.

Петя Паликрушева

Английските спецслужби в брутална битка срещу Русия

 

Коментари:

comments powered by HyperComments