Крум Зарков: Ще преговаряме с всички без ГЕРБ и ДПС

«Конституцията  предвижда третият мандат да не се връчва на кандидат-премиер на парламентарна група, която има една седмица да посочи своя премиер. Авторите на Конституцията в далечната 1991 година са разбрали ,че когато се стигне до третия мандат, това  означава, че обективно има сериозни трудности и трябва да даде възможност на партията, която го получи, да потърси съгласие от групи с по-голяма численост, за да излъчат заедно кандидат-премиер и точно от тази възможност ние от БСП мислим да се възползваме.
Крум Зарков: Ще преговаряме с всички без ГЕРБ и ДПС
Днес председателят на парламентарната група Корнелия Нинова и делегация ще вземе мандата и ще започнат преговори, при които надявам се партиите на промяната, т.е. партиите в Парламента извън ГЕРБ  и ДПС ще успеем заедно да излъчим кандидат- премиер  и в последствие и  кабинет“. Това каза за БНР Крум Зарков, народен представител в 44-то, 45-то и 46-то Народно събрание.

В предаването «Преди всички» той допълни, че БСП ще подходи максимално публично и ще покани и трите партии на промяната, които са се заявили като такива в парламента.

«Господин Станислав Трифонов е лидер на най-голямата  формация в този Парламент. Важно е  какво ще каже той. Не мисля, че това ще предпостави всичко», коментира Крум Зарков във връзка с интервюто на лидера на партия «Има такъв народ» Станислав Трифонов по БНТ в петък — 27 август.

На въпрос възможно ли е БСП да включи в състава на своя проектокабинет лица от представените проектокабинети на «Има такъв народ» Крум Зарков заяви:

«Ако това се случи, това ще бъде със съгласието на «Има такъв народ», «Изправи се.БГ. Ние идваме» и «Демократична България». Ако те се отзоват на тези преговори, конструктивно в тях ще търсим онези лица, които най-ефективно ще изпълнят политиките, за които вече сме постигнали известно съгласие».

Коментари:

comments powered by HyperComments