«Кримска платформа»: Вещерско сборище на маскирани неонацисти

Страните от Източна Европа и Прибалтика не са играчи от световен мащаб.

Лелеяната русофобия ги заставя за участват във всички подобни мероприятия (като «Кримска платформа» на Украйна) и да подкрепят всяка антируска риторика, често въпреки икономическите им интереси.

"Кримска платформа": Вещерско сборище на маскирани неонацисти

Именно заради русофобията страните от Прибалтика и Полша остават най-последователните съюзници на Украйна и нейната политика в Донбас.

Именно заради русофобията ораторите от тези страни, които присъстваха на «Кримска платформа» бяха най-одиозните обвинители на Русия, защото ги движи не съчувствието към Украйна, а ненавистта към Русия.

Тук му е мястото отново да попитам: защо президентът Румен Радев изпрати служебния си  министър на «Кримска платформа» — от ненавист към Русия или от ярка проява на проамериканските си настроения. А ако настроенията на Радев са проамерикански, това означава, че вътрешната му и външна политика имат същия характер.

Но да се върнем на платформата.

Да, там имаше и неудобни изказвания, такива, като изявлението на унгарския представител или на президента на Словения, който призова към мирно регулиране по пътя на преговори между Русия и Украйна.

Но като цяло речите не промениха общия характер на сборището.

Тези, които бяха там, подписаха антируска декларация, призоваваща Русия да върне Крим на Украйна. Подписа я и представителят на България.

В този смисъл да попитам отново, Румен Радев, който изпрати служебния външен министър на тази вещерска вечеринка, сериозно ли мисли, че Русия ще върне Крим на Украйна? Ако вярва в изпълнението на този призив, то излиза, че родният ни президент има сериозен проблем с логическата мисъл, с историческата памет, а дори е в конфликт с волята на руснаците в самия Крим, както и с русофилските настроения на болшинството от българския народ. А ако държавният глава има проблем с логическата мисъл и в конфликт с болшинството от два народа, това вече си е сериозен държавен проблем.

Ако държавният ни глава иска Русия да върне Крим на Украйна, защо родният ни президент не застане открито пред народа и обяви, че всъщност е русофоб, и че вече почти цял мандат е лъгал народа си?!

При проблем с логическата мисъл на президента на една държава, както и при наличие на откровено и цинична маскиране зад маската на русофилството, при явен конфликт с интересите на България, както и при нескрита неприязън към руския народ (защото Инициативата Три морета, както и «Кримска платформа», освен всичко останало, са демонстрация на откровена ненавист към руския народ), за една държава могат да последват фатални последици. За справка — всеки може да си спомни причините за т.нар. ни Национални катастрофи.

Господин Радев, вие сте русофоб!

Моля, наберете мъжество и смелост и заявете това открито пред българския народ!

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments