«Виновниците за водната блокада на Крим ще бъдат наказани!»

Според руски експерт инициаторите на екоцида, организиран от Украйна в Крим в резултат на затварянето на Севернокримския канал, рано или късно ще бъдат изправени пред съда.

"Виновниците за водната блокада на Крим ще бъдат наказани!"

Според ОСН, адвокатът, държавен съветник, член на Научно-консултативния съвет на Следствения комитет на Руската федерация Иван Соловьов е убеден, че съществуващите международни органи, като Интерпол и Грийнпийс, няма да могат да игнорират възмутителният факт на екологична катастрофа, на която земеделските земи на руския полуостров бяха обречени от украинските радикали.

И дори в момента да няма начин да бъдат изправени пред съда, това изобщо не означава, че не си струва да се предприемат каквито и да било стъпки в тази посока.

„Не винаги е необходимо да се завеждат наказателни дела, за да се вземе конкретно лице и да се създадат определени негативни последици за него. Въпросите: «Ще успее ли начинанието?» и «как ще хванем престъпниците?» — не са толкова важни.

Всичко е наред, времето, като правило, поставя всичко на мястото си.

Да, сега е невъзможно подсъдимите да бъдат привлечени към наказателна отговорност, тъй като те са извън Русия.

Но може да се започне процедурата по търсене или процедурата за екстрадиция на престъпниците. Има Интерпол и други органи за международно издирване. Освен това тук се отваря широко поле за международните защитници на правата на човека. Същите Грийнпийс например, които се борят за екологията на планетата. Ето ги — истинските престъпници, които организираха екоцида, спряха водата, нарушиха природния баланс.

Според експерти по опазване на околната среда, в резултат на водната блокада на Крим, екосистемата на залива Сиваш се е променила, както са нанесени щети на популациите на фауната, някои от видовете вече могат да се считат за изчезнали. Освен това, качеството на водата, използвана за битово питейно водоснабдяване, се е променило към по-лошо.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments