В Одеса задържаха американец: «Ако не бяха руснаците, днес щяхте да говорите на немски» (и видео)


Задържаният в Одеса американец упрекна украинската полиция в расизъм. Той отбеляза, че украинците не обичат руснаците, макар именно те даса ги защитили от фашистка Германия.

В Одеса задържаха американец: "Ако не бяха руснаците, днес щяхте да говорите на немски" (и видео)

«Без руснаците вие сега щяхте да говорите на немски», каза той.

Украинската полиция задържа в Одеса американския гражданин Кевин Рус, който беше обвинен, че е облечен с тениска с руското знаме на 23 август, когато Украйна отбелязва Деня на националния флаг.

Видеото от разпита на американеца вече се появи в мрежата. Той каза на полицията, че не е виновен за нищо и обвини служителите на реда в расизъм.

«Вие сте расисти, не харесвате руснаците заради политиката, но вие сте проблема в този свят. Без руснаците сега щяхте да говорите на немски, вие харесвате нацистите. Това свобода ли е в Украйна?», възмущава се Кевин.

По отношение на американеца са съставени два протокола за хулиганство и неподчинение на искането на полицията. Какво точно представлява престъпление — не е посочено. Припомняме, че в Украйна е забранена демонстрацията на съветски символи, които са под запрещение като част от мощна кампания за декомунизация. Това обаче не се отнася за руския флаг. Следователно де факто полицията в Одеса няма законни основания за задържане.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments