Пушков: САЩ искаха да поставят на мястото им Либия, Асад, Иран, а сега и Русия — с нищо не се справиха

«Американският министър на енергетиката направо се разцепи по време на «Кримската платформа», искайки да «постави Русия на мястото й». Това заяви руският сенатор Алексей Пушков в своя Туитър.

Пушков: САЩ искаха да поставят на мястото им Либия, Асад, Иран, а сега и Русия - с нищо не се справиха

«Съединените щати, след това Асад, след това Иран или талибаните искаха да поставят на място, но не се справиха с това. Самите талибани ги поставиха в неудобно положение. По-добре e Съединените американски щати да помислят за своето място в света», допълни той.

Случващото се в Афганистан, е реванш на историята, религията и идеологията над съвременността и глобализма. Това мнение изрази сенаторът политолог Алексей Пушков, коментирайки бързо разгръщащата се политическа ситуация в южноазиатската страна.

Пушков за държавния преврат в Афганистан: "Това е реванш на историята, катастрофа за САЩ и Запада"

Пушков подчертава, че термините, които използва, не са оценъчни, а неутрални, тъй като „не всички аспекти на съвременността могат да бъдат приветствани, също както не цялото историческо и религиозно наследство, което талибаните носят със себе си“.

Пушков за държавния преврат в Афганистан: "Това е реванш на историята, катастрофа за САЩ и Запада"
Стотици афганистанци се опитват да избягат от страната, пробиха блокадата на летището в Кабул, военните от САЩ откриха огън.

„Случващото се в Афганистан, е реванш на историята, религията и идеологията над съвременността и глобализма. Това не е оценка, а констатация на обективен факт. Катастрофалното за САЩ развитие на събитията показва колко тесногръди, напълно идеологизирани и високомерни са авторите и привържениците на западната концепция за „края на историята“, която провъзгласява неизбежната победа на либералния капитализъм в световен мащаб“, каза сенаторът.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments