Шансът за редовно правителство — 1%

Предварителните наблюдения показват, че партията, която в най-голяма степен се държа в разрез с очакваното парламентарно поведение — ИТН, бележи известна тенденция към спад. Това заяви пред bTV социологът от «Алфа рисърч» Боряна Димитрова.

Шансът за редовно правителство - 1%

Тя посочи, че останалите партии на протеста по-скоро задържат позиции и може би имат лек спад. Единствено БСП бележели лек ръст.

Димитрова обаче поясни, че това са много предварителни данни. Агенцията ще направи ново проучване на електоралните нагласи в началото на септември.

Първата по сила се опита по един силов и безпардонен начин да наложи своето правителство, своя начин на действие, своето виждане за правене на политика на останалите политически сили, коментира Димитрова предложения от ИТН проектокабинет.

Според нея това е била атака срещу парламентаризма.

По думи на социолога шансът да се състави редовно правителство с третия мандат е едва около 1%. Важно било обаче партиите да покажат приемлив начин на водене на политика.

«В ситуация на хаос и несигурност могат нещата да бъдат разменени противоположно. Може да има най-неочаквани ефекти върху електоралното поведение — както за парламентарни, така и за президентските избори», предупреди тя.

Коментари:

comments powered by HyperComments