Sina: Руският Су-57 — истински кошмар за САЩ

Су-57 е в състояние да унищожи всяка цел и се разглежда от Русия като важен коз, не по-малък от ядреното й оръжие, отбелязва изданието. Русия има смели планове за този изтребител. След като го прие на въоръжение, тя обяви готовността си да го модернизира. САЩ се страхуват от Су-57, който се превърна в сериозна заплаха за тях.

Превод от Sina (Китай):

Sina: Руският Су-57 - истински кошмар за САЩ

В качеството си на «ключов самолет» на ВКС на Русия руският изтребител от пето поколение Су-57 през тази година продължава да засилва влиянието си, а руската военна промишленост постоянно съобщава за това добри новини.

Пред лицето на този постепенно набиращ сила враг американските въоръжени сили използваха вида и цвета на руския изтребител Су-57 за имитация на «условен противник», придавайки на ученията ярка окраска на реалните действия.

«Модернизация в процеса на производство» за обезпечаване на технологично лидерство

Су-57, тежкият многоцелеви изтребител, съчетава в себе си свръхзвукови полетно-технически характеристики, висока маневреност и малка забележимост, притежава радиолокациона станция. Той може да поразява всички типове въздушни, наземни и морски цели.

Във ВВС на Русия Су-57 се разглежда като важен коз, не по-малък, отколкото ядреното оръжие.

В условията на продължаващо напрежение между Русия и САЩ руската военна промишленост възприе стратегия «да се усъвършенства в процеса на производство».

Министърът на промишлеността и търговията на Русия Денис Мантуров неотдавна заяви по канала «Россия-1»: «Руските предприятия от военната промишленост и компетентните органи вече работят над плана за модернизация на Су-57. Самолетът тъкмо влезе във въоръжение, а ние вече мислим над новия етап от неговота модернизация. Това е постоянен процес».

Съобщава се, че тежкият атакуващ БЛА С-70 «Охотник» може да атакува цели в съответствие с командите, които постъпват от Су-57.

Когато е изпратен на мисия, «Охотник» може да носи ракети «въздух-въздух», крилати ракети или високоточни бомби в магазина във фюзелажа, който е съвместим с пълното въоръжение на Су-57.

Без да е необходимо човек-пилот да издава гласова команда, Су-57 може автоматично да назначава цели за «Охотник», а след това БЛА използва информацията за целта, предоставена от Су-57, за да извърши атаката.

Съгласно виждането на ВКС на Русия, Су-57 ще сформира хибриден авиационен полк с «Охотник» и ще внедри технологията на изкуствения интелект, за да може фундаментално да повиши бойната ефективност на ВКС на Русия.

БПЛА и пилотируемите изтребители ще сформират непромицаема «защитна стена» на стотици и дори хиляди километри за нанасяне на високоточни удари по основните обекти на противника.
Източник: https://mil.sina.cn/gjjq/2021-07-22/detail-ikqcfnca8426589.d.html?from=wap

Петя Паликрушева

 

Коментари:

comments powered by HyperComments