Меркел: Скъпи Владимир, това е моята прощална визита!

Германският канцлер Ангела Меркел предложи на руския президент Владимир Путин да се обсъдят въпросите на гражданското общество и организациите с нестопанска цел. Както отбеляза германският политик, това е не само прощална, но и работна визита.

Меркел: Скъпи Владимир, това е моята прощална визита!

Срещата им се проведе в Големия Кремълски дворец. Канцлерът пристигна в Русия на работно посещение.

„Много ви благодаря, господин президент, скъпи Владимир“, каза тя. — Да, това е моята прощална визита, много се радвам за това. Но, както правилно беше казано, не само прощална, но и работна визита, имаме за какво да си поговорим.»

Меркел отбеляза, че „преди 80 години хитлеристка Германия нападна Съветския съюз и по този повод, по повод тази годишнина“, тя поднесе венец пред Гробницата на незнайния воин.

„Въпреки факта, че имаме разногласия в мненията, мисля, че е добре да си говорим и възнамеряваме да продължим да поддържаме контакт и да разговаряме помежду си“, добави канцлерът.

„Както казах, имаме за какво да си поговорим, като започнем от двустранните отношения, после, разбира се, много въпроси от международния дневен ред. Вече споменахте провелата се конференция за Либия. Разбира се, Афганистан, нашите търговски отношения, нашето сътрудничество, споменахте Годината на Германия в Русия, която се провежда в момента“, продължи германският политик.

Тя подчерта, че те «ще говорят и по въпросите на гражданското общество, за организациите с нестопанска цел».

„Това означава, че имаме с какво да запълним времето си, много съм благодарна, че ми беше дадена тази възможност“, завърши тя.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments