Дончева: Допускам правителство на БСП, ДПС и ИТН

Депутатът от «Изправи се.БГ! Ние идваме» Татяна Дончева допуска правителство на БСП, ДПС и «Има такъв народ». В кулоарите на парламента Дончева заяви, че от представляваната от нея парламентарна група нямат претенции към дадата на изборите и дали те ще се проведат 2 в 1 или в друго време, ако не се осъществи третият мандат. В същото време Дончева потвърди, че групата ще води конструктивни преговори. На въпрос дали има шансове за третия мандат, Дончева отговори:

Дончева: Допускам правителство на БСП, ДПС и ИТН

«Ще се постараем,  консолидирано, с други партии на промяната да удържим позицията. Ако се постигне третият мандат с една сглобка, за която смятам, че не е не е най изключена — БСП, ДПС, ИТН, тогава — също».

Дончева остро разкритикува забавянето на актуализацията на бюджета, която според нея е «три листа» и не е необходимо да се обсъжда и гласува в рамките на три седмици:

«В същото време много са се разбързали да избират управител на БНБ. И това трябвало да стане в супер спеше порядък! Защо? Защото има парламент с висока обществена репутация? Защото можем да постигнем съгласие за някой авторитетен банкер, който е авторитетен за българските граждани, а не за някаква тяхна общност на мнозинството?».

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments