Daily Express: Репортер от CNN нарече талибаните «дружелюбни»

Репортерът на CNN, който по време на излъчване на живо нарече талибаните скандиращи „Смърт на Америка“ „дружелюбни“, получи порой от критики, включително осъждане от страна на сенатора Тед Круз. В същото време всички критици седяха пред телевизорите си в Америка, но бяха възмутени от факта, че кореспондентът e с бурка.

Превод от Daily Express (Великобритания):

Daily Express: Репортер от CNN нарече талибаните "дружелюбни"

По време на репортажа от Кабул, Клариса Уорд реши, че Талибаните са «дружелюбни», в същото време те скандираха викове с пожелание за смъртта на Америка.

След нейния коментар зрителите се нахвърлиха върху нея гневно. Сенаторът-републиканец Тед Круз я заклейми като «девица от групата за подкрепа на Талибаните» за това, че тя в името на собствената си безопасост е сложила бурка.

По-късно CNN нанесе на сенатора ответен удар, наричайки го «подлец», защото «в трудни времена избяга в Канкун».

Daily Express: Репортер от CNN нарече талибаните "дружелюбни"

Уорд каза:

«Те скандират «смърт на Америка», но при това изглеждат дружелюбни.

Много странно».

Ползвател публикува две снимки, на които се вижда, че репортерът е сменила стила на дрехите си, за да съответства той на строгите възгледи на талибаните за жените.

«Да, Талибаните са толкова дружелюбни, че репортерът на CNN за някакви си 24 часа смени дрехите на свободна жена с черно покривало от главата до петите.

Както предполагам, вероятно в името на дружбата», коментира зрител.

Източник: https://www.express.co.uk/news/world/1477804/CNN-reporter-Clarissa-Ward-Afghanistan-latest-news-Taliban-friendly-backlash-Ted-Cruz-vn

Петя Паликрушева

 

Коментари:

comments powered by HyperComments