Манолова: ИТН не са опозиция, имат най-много председатели на комисии

Неоснователни са твърденията на «Има такъв народ» че се намират в опозиция. Това е така поради факта, че именно от ИТН имат най-много председатели на парламентарни комисии.

Манолова: ИТН не са опозиция, имат най-много председатели на комисии

Тази позиция изрази пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на «Изправи се БГ! Ние идваме!» Мая Манолова. Това бе първият й коментар след вчерашната фейсбук публикация на лидера на ИТН Слави Трифонов, който заяви, че партията му вече е в опозиция и като такава няма как да подкрепи съставянето на правителство с третия връчен от президента мандат.

«Ние не сме фейсбук република, а парламентарна република. 8 от председателите на парламентарни комисии са на «Има такъв народ». ГЕРБ държат комисията по медии, комисията по правата на човека и то след сцените на полицейско насилие. ДСП има две ключови комисии — икономическата и тази по регионална политика. Така че всеки български гражданин може да прецени кой е в опозиция», остро започна изказването си Манолова.

По думите й е крайно време да се спре с политическите игри, а да се обърне внимание на истинските проблеми — пожарите, скока на цените, идващата нова ковид вълна. Именно затова от ИСБНИ ще инициират разговори с останалите политически сили, които ще засегнат именно тези проблеми. Не е ясно обаче дали и кой ще се яви на въпросните разговори, които ще започнат идната седмица.

Макар и запитана многократно, Манолова не отговори очаква ли предсрочни избори. А отново и отново преповтори тезата си, че има много по-важни проблеми и е нужен кабинет, който да управлява поне до пролетта.

От ИСБНИ нямат претенции на кого президентът Радев ще връчи третият мандат, като са готови на градивни разговори с всички без ГЕРБ и ДПС. Държавният глава не следвало да бърза и с връчването на втория мандат, макар да е ясно, че ГЕРБ веднага ще го върнат. Причината — трябвало да има повече време за актуализирането на бюджета и решаването на другите важни проблеми.

Манолова и нейни съпартийци още днес напускат парламента, но не за постоянно. Временно обаче те ще сменят попрището си и ще се въплътят в ролята на доброволци и ще помагат за гасенето на пожарите около родопското село Югово. Това не било популизъм и предизборна кампания, а реалните проблеми на хората, категорична бе председателят на ПГ на ИСБНИ.

Коментари:

comments powered by HyperComments