ИТН: Нови избори или другите партии да съставят кабинет

Утре или в началото на следващата седмица „Изправи се БГ! Ние идваме!“ започва разговори с всички парламентарно представени партии без ГЕРБ и ДПС.

ИТН: Нови избори или другите партии да съставят кабинет

Формациите ще обсъждат вариант за правителство с мандат до следващата пролет, обяви Мая Манолова.

„Тези разговори да се случат публично и ние сме готови да положим всички усилия в тези разговори да се включат формациите извън ГЕРБ и ДПС, да бъде направено всичко възможно и най-голямата парламентарна група да се включи в този процес.

Правя уговорката, че ако друга политическа сила инициира такива разговори, ние ще се включим. Възможността е сега, и аз очаквам, надявам се, разчитам, че президентът няма да бърза с даването на втория мандат“, каза Манолова.

Според съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов разговорите зависят от това на кого ще бъде връчен третия проучвателен мандат, но формацията ще участва в тях.

„Разговори трябва да има, ако изобщо имаме надежда здравият разум да надделее. Ако „Има такъм народ“ запазят тази позиция, очевидно това означава, че отиваме на избори“, каза той.

Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, които вече се обявиха за опозиция, заяви:

„Всъщност в опозиция ни поставиха останалите партии, защото те гласуваха против нас. Предложихме кабинет, не получихме подкрепа, изтеглихме кабинета. Ние сме опозиция, защото всички партии, всички, казаха, че няма да го подкрепят. Кое е неясно? Предсрочни избори според нас е единият вариант, другият вариант е останалите партии да съставят правителство“.

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments