Hill: Рейтингът на Байдън се срути под 50 %

Рейтингът на одобрение на дейността на американския президент Джо Байдън падна под 50% за първи път по време на неговото управление, пише The Hill с препратка към портала FiveThirtyEight. В същото време статията подчертава, че тези данни не отразяват най-новите събития в Афганистан, по-специално завземането на Кабул от талибаните.

Hill: Рейтингът на Байдън се срути под 50 %

Средният рейтинг на одобрение за дейността на американския президент Джо Байдън падна под 50% за първи път по време на неговото управление, съобщава The Hill, позовавайки се на портала FiveThirtyEight, който анализира проучванията на общественото мнение.

Според портала рейтингът на Байдън намалява от няколко месеца: така, през март тази година той беше 55,1%, а в края на юли вече беше спаднал до 52,6%.

В същото време към 18 август 44,1% от американците не одобряват работата на Байдън. Показателят се превърна и в друг антирекорд, тъй като в края на януари рейтигът на американския президент беше само 34%.

Поредния спад в рейтинга се случва на фона на негативната реакция на СМИ по повод изтеглянето на САЩ от Афганистан, както и на фона на тревожния брой случаи на заразяване с COVID-19.

В статията се отбелязва още, че новите данни, предоставени от портала FiveThirtyEight, не отчитат въздействието на последните събития в Афганистан, където в неделя талибаните превзеха столицата на Кабул и по този начин сложиха край на зашеметяващия крах на подкрепяното от САЩ правителство, отбелязва изданието.

Източник: https://thehill.com/homenews/administration/568341-biden-approval-dips-below-50-percent-for-first-time

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments