Доц. Ангел Кунчев: 1 човек заразява 1500 души в дискотека

Вече сме в разгара на четвърта вълна, затова и мерките ще бъдат въвеждани на национално ниво. Това заяви от своя страна главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в студиото на БНТ.

Доц. Ангел Кунчев: 1 човек заразява 1500 души в дискотека

От самата първа вълна не се уморявам да повтарям, че определящо е поведението ни, независимо къде се намираме, заяви Кунчев и посочи — има ли отстояние между масите, има ли дезинфекция, носят ли се маски. прочиства ли се въздухът. Кунчев даде пример от Русия, където 1 човек е заразил 1500 души с посещения в дискотеки.

И той смята, че е рано да се каже какво ще се случи до 15 септември и дали учебната година ще може да започне присъствено, а и как ще продължи.

Според Ангел Кунчев в кампанията за ваксинация трябва да се наблегне на присъствие в социалните мрежи, както и таргетирани послания към отделните групи, за да може ваксинацията да върви с по-високи темпове.

Припомняме, вчера в Народното събрание образователният министър Николай Денков заяви, че МОН желае учебната година да започне присъствено, но се подготвя и за вариант за дистанционно обучение. Не може да се планира по никакъв начин още отсега удължаване на учебната година, тъй като развитието на епидемията е непредвидимо. News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments