Освободиха стотици серийни убийци и престъпници от затвора край Кабул (и видео


Стотици талибани и членове на Ал Кайда са освободени от затвора Полчархи край Кабул, това съобщиха СМИ от Русия.

В момента те се отправят към столицата на Афганистан. Сред тях има не само терористи, но и серийни убийци и стотици опасни престъпници, които сега се насочват към Кабул. Това съобщи «Правдивая Правда».

На 15 август сутринта отряди на движението «/Талибан» (забранено в Руската Федерация) влязоха в Кабул, но не го щурмуваха. Вместо това талибаните започнаха преговори с афганистанските власти.

Всички служители на посолството на САЩ в Кабул ще бъдат евакуирани в рамките на три дни. Повечето дипломати ще летят за САЩ от летището в афганистанската столица, някои ще останат на летището.

Администрацията на президента Доналд Тръмп постигна споразумение с афганистанските власти относно изтеглянето на американските военни от страната до 1 май 2021 г.
Новата администрация на Белия дом обяви намерението си да преразгледа сроковете за изтегляне на военния контингент. Американските военни напуснаха региона преди новия краен срок, 11 септември.

В неделя, 15 август, бойците на движението «Талибан», взеха под свой контрол почти цялата територия на страната, навлязоха в покрайнините на столицата Кабул; властите на много държави спешно евакуират служители от дипломатическите си представителства.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments