Рашков: Няма данни за наказателно производство срещу 4-та полицаи

До момента няма данни спрямо нито един от установените четирима полицаи, упражнили насилие над протестиращи на 10 юли миналата година, да е привлечен под наказателна отговорност или да е образувано наказателно производство. Това обяви в парламента служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Рашков: Няма данни за наказателно производство срещу 4-та полицаи

За сметка на това срещу битите граждани има образувани досъдебни производства. Министър Рашков определи поведението на полицаите като престъпление.

„Има един от пострадалите младежи, който е загубил съзнание. Загубата на съзнание за колегите юристи, това е състояние, временно опасно за живота, квалифицирано в НК в чл.129 като средна телесна повреда. Този запис е бил в МВР в едно негово поделение и трябва който е бил министър да каже крит ли е записът или не е крит. И на мене ми идва в ума да ви кажа, има една модерна дума, която се използва в България, „задкулисие“, а тук какво трябва да кажем – задколоние“, каза той.

В пленарната зала депутатите изслушват министъра на вътрешните работи Бойко Рашков — за предприетите действия за установяване на лицата, превишили правомощията си, наложените наказания и взетите мерки за недопускане на подобни прояви.

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments