Радев зове за редовен кабинет, ИТН повтарят, че са предадени

Политическата ситуация се изостря, но се изоставят и кризите пред които е изправена България. Това увеличава необходимостта от съставяне на редовно правителство в рамките на това Народно събрание.

Радев зове за редовен кабинет, ИТН повтарят, че са предадени
Източник: БГНЕС

Това бе основната теза на изявлението на президента Румен Радев в рамките на втория кръг консултации с политическите партии преди връчването на втория мандат за съставяне на кабинет. Във вторник сутринта държавният глава се срещна с представители на «Има такъв народ».

Макар и да е ясно, че вторият мандат по всяка вероятност няма да бъде успешен, тъй като от ГЕРБ нееднократно изявиха желание да го върнат веднага, президентът свиква разговорите, «за да може да се намери верният и да има редовен кабинет», аргументира се Радев.

От партията на Слави Трифонов обаче бяха категорични в позицията си, изразявайки отново разочарование от другите «партии на протеста». 

«Бяхме предадени», горестно заяви съпредседателят на ИТН Тошко Йорданов.

«В крайна сметка в парламента има още пет партии със 175 депутати. Има огромно мнозинство, което може да състави кабинет. Отговорността е пред тях. Те имат възможност, след като отказаха да работят с нас по неясни причини, да съставят кабинет», заяви Йорданов.

Радев преповтори обаче надеждата си да бъде съставен редовен кабинет в този състав на най-висшия държавен орган или поне да бъде приета актуализацията на бюджета, за която той и служебното правителство настояват.

Иван Гергов, News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments