Поляците: «Позор за САЩ и НАТО, бягат като мишки от потъващия кораб!»

Коментари на полски читатели: 

Berlin

Позор за САЩ и НАТО! Загинаха хиляда млади хора, а сега те бягат — като мишки от потъващия кораб.

Поляците: "Позор за САЩ и НАТО, бягат като мишки от потъващия кораб!"

Joga

Нашите войници напразно загинаха в Афганистан. И какво, виждайки този бардак вместо война, ще кажат тези, които бяха ранени там? Най-крупната армия в света бяга от Афганистан като овчари. Те не за първи път започват война, а след това страхливо се спасяват с бягство.

Andrzej

С парите, вложени в интернационалната операция в Афганистан, ние можехме да построим в Полша две атомни електроцентрали. А така си останахме европейски просяци. За това можем да блогадарим на нашите власти и нашите «смели войни».

Grzegorz

Така завършва натрапването на ценности и демокрация с помощта на танкове и бомбардировки. САЩ и Байдън напълно се компрометираха. За военните контингенти похарчиха стотици милиарди долари на американските данъкоплатци, но нищо не излезе.

Жалко за войниците, загинали по време на тази безсмислена окупация, и за парите, но политиците няма да отговарят за грешките си.

Xxx

Става дума не да се победи във войната, а за това, че тя продължава да тлее.

Похарчени са трилиони долари. Замислете се, колко са спечелили собствениците на компаниите, произвеждащи въоръжение, и всички тези, които се занимават с доставката на снаряжения за армията.
Така че шоуто ще продължава.

Boby

Как може да избат президент, който едва ходи и може би вече не може да мисли трезво? Търговците на оръжие спечелиха пари, а пострадаха мирните жители, както обикновено.

Позор за Америка. Ние не се нуждаем от такива съюзници.

Wniosek

В случай на конфликт Полша може да разчита само на себе си, историята обича да се повтаря.

Putin zawsze gora

Путин пие шампанско: САЩ губят, ЕС се разпада, тоест всичко се развива в съответствие с интересите на Кремъл.

Източник: https://opinie.wp.pl/to-koniec-swiat-patrzy-na-drugi-sajgon-za-te-katastrofe-zaplaca-tez-polacy-opinia-6672512494688768a

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments