Тръмп към Байдън след фиаското в Афганистан: Оттегли се, това е позор!

«Време е Байдън позорно да се оттегли заради това, което позволи да се случи в Афганистан, заради огромното повишаване на случаите на ковид, заради катастрофата на границата (с Мексико — бел.ред.), заради ликвидирането на енергийната ни независимост, заради осакатената ни икономика», пише в свое позиция, публикувана в интернет пространството американският експрезидент.

Тръмп към Байдън след фиаското в Афганистан: Оттегли се, това е позор!

Следва да се отбележи, че именно администрацията на Тръмп започна процедурата по изтеглянето на войските на САЩ от Афганистан, където страната води военни действия от около 20 години. В последствие обаче позицията на Тръмп се промени, като той настояваше за по-плавно изтегляне на контингента с оглед на покачващата се опасност от връщането на талибаните на власт.

«Това, което направи Джо Байдън, е легендарно», продължи с критиките, в случая с ироничен подход, Тръмп. Актът по подаване на оставка не следва да бъде труден като се има предвид, че Байдън е избран незаконно, допълва бившият президент.

Припомняме, че след като САЩ обявиха края на въоръжената операция в Афганистан и началото на изтеглянето на войските, талибаните започнаха офанзива срещу правителствените сили.

Вчера действащият държавен глава Ашраф Гани напусна страната, а президентският дворец вече е във владение на талибаните.

Двама техни представители заявиха пред Reuters, че очакват властта да им бъде предадена изцяло.

Правителството капитулира, а правителствените войски и полицията се саморазпуснаха.

Същевременно талибаните отказаха преходно правителство и планират създаването на емирство.

Днес съветът за Сигурност се събира заради Афганистан.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments