Прокуратура: Интензивно се работи по полицейското насилие на протестите

Следовател от Следствената служба на Софийската градска прокуратура работи по делото срещу четиримата служители на МВР, за които от държавното обвинение съобщиха вчера за първи път, че се разследват за причинени телесни повреди на участници в антиправителствените протести миналата година. От Софийската районна прокуратурата отново уточняват, че по разследването се работи интензивно.

Прокуратура: Интензивно се работи по полицейското насилие на протестите
Снимка: БГНЕС

В съобщението от тази сутрин отново се акцентира, че става дума за обвиняеми, за които има данни, че са били полицейски служители към дата на евентуалното престъпление. Не е ясно дали те са още в системата на МВР. Не е ясно и дали са обвинени за насилие именно по време на протестната проява от 10 юли 2020 — тази, от която са записите показани в парламентарната комисия, която разследва данни за полицейско насилие на протестите срещу Бойко Борисов и Иван Гешев.

Чрез БТА днес проговори и главният прокурор, за да предупреди, че негово изслушване в Парламента, какво ще искат от «Демократична България», би нарушило разделението на властите и би накърнило независимостта на съдебната власт.

Коментари:

comments powered by HyperComments