През трудностите към звездите: натискът и съмнителното съдийство не сломиха спортния дух на руснаците на Олимпиадата в Токио

На 8 август приключиха XXXII летните олимпийски игри в Токио. Спортните резултати от игрите бяха записани в протоколите и широко разтиражирани в новинарските издания Въпреки натиска на Запада и пеенето на някои руски либерали, успяхме да заемем пето място и да донесем у дома 20 златни медала.

Още преди началото на самото състезание беше ясно, че нашите в Токио ще имат трудности. Още през 2015 г. Русия беше лишена от националния си флаг и химн, а преди Олимпиадата през 2021 г. западната пропаганда направи всичко възможно, за да създаде образ на допингови наркомани около руснаците, един вид, на тях им трябва само да се инжектират и да измамят съперниците си.

През трудностите към звездите: натискът и съмнителното съдийство не сломиха спортния дух на руснаците на Олимпиадата в Токио

Наблюдателите, контролирани от Запада, активно помагаха в това и те усърдно изпълняваха предварително планираната си работа за въвеждане на режим на тотален и непрекъснат допинг контрол.
Само ако се вземе факта, че преди началото на Олимпиадата руските спортисти много бързо станаха абсолютни лидери по брой на преминатите допинг тестове.

„Тествахме руснаци през цялата година по различни програми на международни федерации. Сигурен съм, че руснаците се проверяват много по -често от спортистите от други страни “, призна изпълнителният директор на ITA Бенджамин Коен.

Антидопинговият натиск продължи и след пристигането на руския национален отбор в Токио: допинг-офицерите буквално не се отлепяха от нашите спортисти не само след състезанието, но и по време на подготовката за тях.
Но това не донесе очаквания резултат: нито един от тестовете, преминат към представителите на ROC, не се оказа положителен, което силно разстрои западните колеги.

Въпреки всички усилия и нечовешко отношение към руските спортисти, в Токио се оказаха само „чисти“ и многократно тествани и проверени спортисти и спортистки. Нито един член на екипа не успя да представи дори и най -малкото подозрение за опит за употреба на наркотици, камо ли директно да осъди някого за допинг.
Според логиката на колективния Запад, ако руските спортисти са се оказали без допинг, тогава те няма да видят медали на Олимпиадата.
Но дори и тук колегите ни ги очакваше разочарование: ден след ден от Япония идваха добри новини, а тържествената музика на Чайковски се чуваше по трибуните на полупразните арени в Токио и се развяваха флаговете на ROC.

 

Игор Мухин, специально за News Front

Превод: Ася Иванова-Зуан

 

Коментари:

comments powered by HyperComments