Арменски войник убит от азербайджански снайперист на границата

Подразделенията на въоръжените сили на Азербайджан извършиха сутринта на 16 август поредната провокация по нахичеванското направление на арменско-азербайджанската граница, в района на Ерасх, съобщи прес-службата на Министерството на отбраната на Армения.

Според данни на министерството, около 09:50 ч. (08.50 ч. московско време), арменски войник, старши офицер Вахан Татосян, роден през 1975 г., е получил смъртоносна огнестрелна рана в резултат на изстрел на вражески снайперист.

Арменски войник убит от азербайджански снайперист на границата

«Министерството на отбраната на Република Армения споделя горчивината на загубата, изразява подкрепа към членовете на семейството, роднините и колегите на загиналия военослужещ», се казва в съобщение на министерството.

Отбелязва се, че в резултат на ответните действия на арменската страна противникът е претърпял загуби.

По-рано в понеделник арменското министерство на отбраната съобщи, че в нощта на 16 август азербайджанските въоръжени сили са прибегнали до провокации в източния участък на арменско-азербайджанската граница в района на Сюник, близо до езерото Сев лич (Черно езеро), опитвайки се да осигурят позициониране напред. Арменските военни са прибегнали до ответни действия, в резултат на което врагът е отхвърлен на първоначалните си позиции. В резултат на последвалата престрелка от азербайджанска страна има една жертва, съобщиха от арменското министерство на отбраната.

Азербайджан отрича информацията.

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments