Украински депутат: Путин ни отправи десет предупреждения, ще последва катастрофа

Депутатът от Върховната Рада Ренат Кузмин предупреди украинските власти срещу неправилна реакция на «предупрежденията» на руския президент Владимир Путин. Парламентаристът написа за това във Фейсбук.

Украински депутат: Путин ни отправи десет предупреждения, ще последва катастрофа

Първото съобщение на Путин до украинската власт беше по повод Майдана. Никой не го разбра. Второто съобщение — Крим. Отново същото. Третото — Донбас. Мина между ушите Турски поток. Моля ви се. Северен поток — 2 . Аналогично. Увеличението на цената на газа. Дори лампичка не им светна», счита Кузмин.

Той също припомни за иска към Украйна в ЕСПЧ, статията на Путин за единството на руснаците и украинците и обвинението в незаконното преследване на главата на политическия съвет на партията «Опозиционна платформа — За живот» Виктор Медвечук — общо, според Кузмин, руският лидер е дал десет «предупреждения».

«А нашите в отговор: на който не му харесва — да се пръждосва в Русия….Как мислите, те наистина ли не разбират с какво ще завърши всичко това?», — написа депутатът.

По-рано беше съобщено, че ЕСПЧ е започнал производство по жалбата на Медведчук относно незаконните действия на властите в страната, в която политикът обвинява сегашния режим за политическа мотивация на наказателното му дело.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments