Май това е планът на Метежа

Май това е планът на Метежа:
ОТ НЕТА: Предложените кандидатури на ИТН целяха да бъдат мюрета за отклоняване вниманието от Радев и служебното му правителство, което трябва да стане постоянно с мандат на ИБНИ. Защо на ИБНИ ли? Ако се даде мандат на БСП, Радев ще загуби «десния» вот на ДБ. Ако се даде мандат на ДБ, Радев губи «левият» вот.
Май това е планът на Метежа
Така всички така наречени протестърски партии излизат победители, обединявайки се под крилото на (п)Резидента и подписвайки общо споразумение с демаркационните леви линии и план-програма за преизбиране на Радев за втори мандат. БСП ще се обяви за национално отговорна, като също подкрепи служебното правителство за постоянно и в същото време няма да носи цялата отговорност, камо ли вина за провала на правителство с мандата на ИТН.
Май това е планът на Метежа
ИТН също печели, защото ще се обяви пред своя електорат за отстояла на обещанието си да направи всичко възможно да управлява самостоятелно, без да влиза в коалиция, което обяви за мръсно съглашателство.
И нататък по план-програмата Президентът ще се обяви за обединител, но всеки нововъзникнал и нерешен проблем ще се представя като следствия на крехкият мир между партиите, т.е. демокрацията на парламентарната република.
Всеки назначен кадър, който ще създава проблем, няма да може да бъде лесно сменян, а само с президентски указ.
И това допълнително ще бъде представено като проблем на демокрацията, а не на еднолично завзетата и тоталитарно управлявана от Президента власт.
И на този фон ще презентира своя проект за промяна на Конституцията за трансформация на държавното управление от парламентарна към президентска република.
Из Интернет

Коментари:

comments powered by HyperComments