ИТН към другите партии: «Сега имате исторически шанс отново да бъдете заедно, както винаги сте били»

Председателят на Народното събрание Ива Митева внесе текста, по който да гласуват депутатите по процедурата за отказа на «Има такъв народ» и Пламен Николов да реализира първия мандат в рамките на 46-тия парламент. Това бе включено и като първа точка в дневния ред на парламента.

ИТН към другите партии: "Сега имате исторически шанс отново да бъдете заедно, както винаги сте били"

Преди това текстът мина и през председателски съвет, което означава, че Ива Митева е сложила подписа си под документа. Тя откри заседанието и дебатите в пленарна зала, след което обяви, че ПГ на ИТН няма да участва в гласуването и дебатите.

От трибуната депутатът Ивайло Вълчев заяви позицията, че ИТН не са проблем, за което ги обвиняват, а са решение на проблема, но тъй като в залата «всички са коалиция» ги оставят сами да гласуват волеизявлението на кандидата им за премиер Пламен Николов.

«Едва ли има български гражданин, който да не знае, че обявихме, че няма да предложим кабинет без подкрепата на ДБ и ИБГНИ и тъй като не ни подкрепиха, ние направихме точно това, което казахме. Защо се правите че не разбирате, че с отказването на Пламен Николов практически мандатът не е изпълнен, а се организират дебати по ясен казус», каза той.

Защо са се вторачили в ИТН, имате ¾ , вашето минало го доказва, БСП е управлявало с ДПС, Мая Манолова е била с ДПС, Татяна Дончева е била с ДПС, Христо Иванов е бил министър на Бойко Борисов, обръщаше се с думата шефе, подкрепата към ГЕРБ беше публична тайна, те гласуваха толкова закони, практически бяха коалиция, поведението е все едно това не се е случило, добави Вълчев.

Сега имате исторически шанс отново да бъдете заедно, така както винаги сте били, ние не сме проблем, ние сме решение на проблема, но това явно ще се случи на следваще избори, добави той.

След напускането на ПГ на ИТН на мястото на председателя седна Кристиан Вигенин, който откри и води дебатите.

За нас казусът е ясен и е приключил и няма да участваме в дебата. Tова заяви депутатът от ИТН Ивайло Въчев пред журналисти в кулоарите на парламента след напускането на залата от народните представители на ИТН.

Въпреки това той заяви, че ИТН не бягат от нищо и напускат дебата защото предстоят предизборни речи.

«За нас няма дебат, защото няма казус. Казусът приключи с оттеглянето на Пламен Николов», категоричен бе Вълчева и добави, че депутатите от ИТН ще се върнат веднага, след като точката приключи.

Ивайло Вълчев посочи, че все още е рано да се говори за третия мандат.

Депутатът от ИТН Тихомир Калимански също увери, че не се страхуват и притесняват от нищо, като определи дебата за оттеглянето на Пламен Николов като несъстоятелен.

Коментари:

comments powered by HyperComments