ФСБ Русия задържа генералния директор на НИП по хиперзвукови системи в подозрение за държавна измяна

ФСБ задържа в Москва генералния директор, главен конструктор на Научно-изследователското предприятие за хиперзвукови системи (НИПГС) Александър Куранов в рамките на наказателно разследване за държавна измяна, съобщи осведомен източник от правоохранителните органи.

ФСБ Русия задържа генералния директор на НИП по хиперзвукови системи в подозрение за държавна измяна

„По време на оперативно-издирвателните мероприятия в столицата служителите на ФСБ задържаха генералния директор на НИПГС Александър Куранов. Следователите планират да поискат от съда задържане под стража за два месеца»- съобщи източник на ТАСС.

 

Прес-службата на Лефортовския съд в Москва потвърди получаването на ходатайство от следствието, но не уточни подробностите по наказателното дело.

Александър Куранов е един от най -търсените руски специалисти в областта на разработките, свързани с въглеводородното гориво в самолетите “, съобщи източникът.

Според данни от отворени източници Александър Куранов е доктор на техническите науки, професор в катедрата по системи за управление и технологии на Санкт -Петербургския държавен политехнически университет, генерален директор и главен конструкторе на АД «Изследователско предприятие на хиперзвукови системи» ХК» Ленинец «.

По -рано ФСБ задържа заместник -директора на отбранителен завод в Челябинск.

Коментари:

comments powered by HyperComments