Френски астрофизик: Мъск е напълно откъснат от реалността

Идеята на Илон Мъск за предстоящата колонизация на Марс няма научна основа, тъй като Червената планета е напълно негодна за живот, пише френският астрофизик Луи Д’Ендеркурт на страниците на Le Monde. Ще са необходими милиони години, за да се създадат условия на Марс, към които хората да се адаптират, пише той. Вместо илюзии за живот на Марс, предприемачът трябва да мисли за решаване на проблема с глобалното затопляне на Земята, смята ученият.

Френски астрофизик: Мъск е напълно откъснат от реалността

Напоследък медиите с ентусиазъм пишат за впечатляващия успех на малките суборбитални полети на милиардери, освободени от данъци, които искат да развият нишов космически туризъм, въпреки че такива полети съществуват от 1960 г., пише френският астрофизик Луи Д’Ендеркурт на страниците на Le Monde. Според него ерата на космическия туризъм е започнала с ракетоплана на ВВС на САЩ X15, който обаче е бил резервиран за опитни пилоти, включително Нийл Армстронг, първият лунен „турист“, летял преди 52 години.

«Идеите на Мъск за колонизация на Марс са проява на пълен отрив от научната реалност», пише френският астрофизик на страниците на изданието.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments