Скандалното заявление на екс-посланика на Азербайджан «руснаци-свине» получи остро осъжднане

„Вагабзаде в Баку е никой. И неговите изявления нямат никакво значение за властите “, заяви депутатът от парламента на Азербайджан Расим Мусабеков. Така той реагира на изявленията на бившия посланик на републиката в Беларус Исфандияр Вагабзаде, който нарече руснаците „свине, вонящи на целия свят“.

Скандалното заявление на екс-посланика на Азербайджан "руснаци-свине" получи остро осъжднане

 

 

Според мен Исфандияр Вагабзаде е човек с абсолютно недипломатическо поведение и възгледи. Той е просто обикновен неудачник въпреки факта, че заемаше високи постове и беше посланик в много страни “, коментира Расим Мусабеков.

 

Депутатът изрази увереност, че оскърбителните изявления на бившия дипломат по никакъв начин няма да повлияят на отношенията между Баку и Москва.

„Не мисля, че Азербайджан изгражда отношения с Русия, изхождайки от всички глупости, които казва Вахабзаде.
Той е никой в ​​Азербайджан. И твърденията му са без значение.
Каквото и да се каже за него, не представлява интерес нито за държавните органи на Азербайджан, нито за азербайджанските граждани».

Напомняме, че въпросният екс-посланик записа скандално видео, в което оскърби Владимр Жириновски лично и продължи да сипе недопустими оскърбления към руския народ.

„Всеки ден ви изпращаме хайвер, риба, пари, ние самите умираме от глад. Работил съм при вас в Иран, знам какво правят руските прасета. Правят глупости, смърдят. Вонята ви вече се разпространява по целия свят. Невъзможно е да се диша “, заяви във видеото Исфандияр Вагабзаде, бивш посланик на Азербайджан в Беларус.

Някои фигури са способни да «блеснат» единствено с глупостта си, както в конкрретния случай, без да си дават сметка за последствията в отношенията.

 

Журналистът и телевизионен водещ Владимир Соловьов нарече бившия посланик провокатор.

„Този ​​гражданин дали е наясно с нивото на скандал, който ще последва? Интересно е да се чуе мнението на азербайджанските официални лица. Определено това, което успя да наговори ще му стигне за откриване на наказателно дело. Някакъв провокатор, а не дипломат и доктор на науките. В страната си този човек не е заслужил уважение. И той се опитва с всички сили да напомни за себе си «,- коментира Соловьов в телеграм канала си.

 

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments