Заведенията: «Г-н Президент, съучастник сте в убийството на туризма, това е геноцид!»

Популизмът и псевдо борбата с епидемията отново взимат връх! Пак се бием с брашно срещу вятърни мелници.

Заведенията: "Г-н Президент, съучастник сте в убийството на туризма, това е геноцид!"

С остра позиция срещу обявеното затягане на мерките в София излизат от Конфедерацията на Българския туристически бизнес. Позицията им е подкрепена от Сдруженията на заведенията в България и е разпратена както до медиите, така и до Президента. Според браншовите организация изказването на шефа на Столичното РЗИ за издаването на предстояща заповед за ограничения е «убийство на туризма» и то напълно официално, като обявените мерки по средата на лятото е само имитиране на мерки.

«Сякаш напук ръководството на служебното здравно министерство се готви да затвори огромна част от българския туризъм и стартира от София чрез подопечното й СРЗИ. За съжаление, намеренията им не са да спрат до тук.»

От КБТБ посочват и че до момента няма никакви мерки в подкрепа на бизнесите, които държавата смело се готви да затрие. Самият «регионален принцип» на взимане на решенията за мерки означава и че никой няма намерение да предприема такива мерки.

Затова те се обръщат към президента Румен Радев, който носи отговорност за действията на назначените от него министри и в частност на «напълно некомпетентния Стойчо Кацаров», пишат от заведенията.

«Уважаеми господин президент, Ставате съучастник в убийството на българския туризъм. Това, което се случва е грозно и е лишено от всякаква логика. Това е дискриминация в най-директния й вид. Това е геноцид не само над работодателите и трудещите се в българския туристически сектор, но и срещу всички млади българи.»

КБТБ настояват за отстраняване от поста на министър Стойчо Кацаров, тъй като според браншовите организации «той използва всяка останала му в министерството минута за разправа с българския малък и среден бизнес«.

Браншът продължава да настоява, че ограничаването на работата на заведенията и туристическите обекти е популистка мярка, от която няма никакъв смисъл.

«На хората облечени във власт обаче, изобщо не им пука, защото работят на държавна заплата и опитват да прикрият некомпетентността си и тоталния провал на ваксинационния процес чрез разправа с бизнеса.»

Те призовават да се преустанови геноцидът над българския туризъм, но тъй като не вярват, че ще бъдат послушани, заявяват, че са готови да защитят правата си с всички възможни средства: «Мирни и не чак толкова мирни...»

Коментари:

comments powered by HyperComments