Зеленски призова гражданите в Донбас, които се смятат за руснаци да заминават за Русия: «Донбас никога няма да е руски»

Президентът на Украйна Владимир Зеленски направи поредно скандално заявление подклаждащо ненавист. Владимир Зеленски посъветва гражданите на Донбас, които се чувстват руски граждани да заминават за Русия в интервю за украинската телевизия «Дом», в четвъртък 5 август.

Зеленски призова гражданите в Донбас, които се смятат за руснаци да заминават за Русия: "Донбас никога няма да е руски"

 

„Аз смятам, че ако днес живееш на територията на Донбас, временно окупирана, и мислиш, че„ наше дрело правое , ние сме в Русия, ние сме руснаци “, то това е голяма грешка да останеш в Донбас, това никога няма да бъде руска територия. Никога. Без значение колко дълго е окупирана, тя е като стената, която е била в Германия «, каза той.
Зеленски добави, че „в името на своите деца и внуци, вече е необходимо да отидат да си търсят място в Руската Федерация“, онези, които се смятат за руснаци. На територията на Донбас, както твърди Зеленски, «няма да има цивилизация без Украйна».

В интервюто си, Зеленски се обърна към украинците в Донбас и изрази увереност, че регионът ще се върне в Украйна.

«Ако се чувствате украинец и уважавате флага на Украйна, уважавайте украинския език, дори и да не сте учили в училище. Сами четете книги. Ако смятате, че сте украинец, бъдете там. Тази земя ще бъде деокупирана», каза той .

 

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments