Нинова продължава разговорите с ИТН

БСП продължава с разговорите с «Има такъв народ» по основните приоритети в политическата декларация, представена от партията на Трифонов. В четвъртък сутринта е проведена среща между двете парламентарни групи, на която социалистите са изтъкнали неща, за които е говорено в общите работни групи, но не са записани в декларацията на ИТН.

Нинова продължава разговорите с ИТН
Източник: БГНЕС

Това съобщи в кратко изказване в кулоарите на парламента председателят на БСП Корнелия Нинова.

В утре, петък, 10 часа е насрочена следващата среща между левицата и ИТН. Има множество общи приоритети, по които двете партии имат съгласие, но забележките на БСП са в сферите на образованието, на финансите и по-конкретно въпроса за преразпределението на парите в държавния бюджет, подчерта Нинова.

«В декларацията им има и цял абзац в сфера «земеделие», с който въобще не сме запознати», добави лидерът на «Позитано» 20.

В сряда след продължило над 5 часа заседание Националният съвет на БСП реши все още да не дава картбланш за подкрепа на проектокабинета на «Има такъв народ». От «столетницата» настояха за подписването на писмено споразумение по конкретни политики. От ИТН обаче остават непреклонни — засега подписването на споразумения с другите партии не стои на дневен ред.

«Твърдата дума и моралът са много по-важни от всякакви подписи», заяви в кулоарите на парламента Станислав Балабанов от ИТН.

«Те не искат да подписват многостранно споразумение, коалиционно споразумение или както там го наричат. Но ние гледаме на този документ, който те предложиха, като основа, на която да стъпим», уклончиво отговори Нинова днес на въпроса дали БСП би подкрепила правителство без да има споразумение «черно на бяло».

Иван Гергов, News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments