Hamshahri (Иран)/Путин: Русия има всички сили за нанасяне на «неотвратим» удар

Говорейки на парада в Деня на флота, Путин припомни заслугите на руските военни кораби, авиацията и боеприпасите, които нямат аналози в света. Русия не спира дотук и непрекъснато усъвършенства въоръжението си. Авторът разглежда това като препратка към неотдавнашния инцидент в Черно море с британския миноносец.

Превод от Hamshahri (Иран):

Hamshahri (Иран)/Путин: Русия има всички сили за нанасяне на "неотвратим" удар

Русия заема своето законно място сред водещите морски сили на нашето време, заяви руският президент Владимир Путин на церемонията по откриването на военноморския парад, проведен в чест на Деня на руския флот на Балтийско море в Санкт Петербург. Президентът на Русия също отбеляза, че руският флот в своята история е преминал грандиозен път на развитие — от малки и средни ветроходни кораби и лодки от времето на Петър Велики до мощни кораби, способни да преминават океаните, и до подводници, способни да носят и доставят на борда на най-модерните оръжия, до балистични ракети.

Владимир Путин също добави, че военноморските сили на страната са в състояние да открият почти всеки враг и да се справят с най -неизбежните и неотвратими атаки.

Такава висока оценка, практически ода за руския флот, се оказва, мисля, съвсем неслучайна: само преди няколко седмици в друго море край руския бряг, Черно море, същата „неизбежна“ атака беше почти осъществена — когато британски военен кораб премина опасно близо до крайбрежието на Крим, като по този начин предизвика осъждането и възмущението на Москва.

В тържественото си обръщение, посветено на парада на руския флот в Санкт Петербург, Владимир Путин изброи всички най-важни предимства и свойства на руските военни кораби, които могат да бъдат важни в съвременната война: руските кораби могат да открият всеки враг на водата, под водата и във въздуха, както и да нанесат смазващ «неотвратим » удар, ако е необходимо.

Русия, каза президентът, с право е сред страните, които са водещите морски сили в съвременния свят — нейният флот, основан преди повече от 300 години от император Петър Велики, премина грандиозен път на развитие — от големи и малки кораби с платна до атомни подводници.

Путин припомни също, че руският флот има на въоръжение също авиация за близко и далечно действие, надеждни системи за брегова охрана и отбрана, нямащи аналози в света боеприпаси, които могат да се доставят със скростта на звука.

Но Русия няма да се спре — тя постоянно модернизира и успешно доработва армията си, подчерта в речта си руският президент.

Източник: https://www.hamshahrionline.ir/news/616669/%D8%A7%D8%AF%D8%B9%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D9%88%D8%AA%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA-%D8%B9%D8%B8%DB%8C%D9%85-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%87

Петя Паликрушева

 

Коментари:

comments powered by HyperComments