Стефан Янев: Гражданите имат право да знаят кой определя приоритетите и постовете в новия кабинет

Служебният премиер Стефан Янев коментира усилията за създаване на бъдещия кабинет като отправи критики. По думите му „усещането, че политическите процеси не протичат по обичайната си демократична политическа логика е осезаемо“.

Стефан Янев: Гражданите имат право да знаят кой определя приоритетите и постовете в новия кабинет

„По мое мнение гражданите имат право да знаят на първо място кой определя приоритетите, кой определя постовете в потенциалния нов кабинет в процеса на неговото изграждане и сформиране, както и имат право да знаят и трябва да разбират логиката за провеждане на политическите консултации и как те ще доведат до работещо парламентарно мнозинство. Това е важно, а именно връзката между политическите партии, между политическото представителство и гражданите, техните избиратели. Тази връзка трябва да е ясна, ефективна и да съществува“, подчерта служебният премиер.

Той съобщи, че днес правителството ще разгледа анализ на ДАНС и предложения за изменения в Закона за функционирането на системата за национална сигурност. Те ще бъдат публикувани за обществено обсъждане до края на седмицата. Създава се и междуведомствена работна група под председателството на вицепремиера и  вътрешен министър Бойко Рашков.

Задачата е да се изготви концепция за нов Закон за управление на кризи.  БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments