Пълно разбирателство между ИТН, ДБ, БСП и Изправи се БГ

Заместник-председателят на «Има такъв народ» Филип Станев представи пред Народното събрание приоритетите на партията и на предложения от нея проектокабинет.

Пълно разбирателство между ИТН, ДБ, БСП и Изправи се БГ

Филип Станев заяви, че след проведените срещи с парламентарните групи на «Демократична България», БСП и «Изправи се БГ! Ние идваме!» има пълно разбирателство и сходство в областите правосъдие, здравеопазване, данъчна политика, образование, земеделие и социална политика.

Сред общите цели са премахване на специализираните съдилища, въвеждане на работещ механизъм за прекратяване правомощията на главния прокурор, електронно правосъдие, данъчни стимули, намаляване на бюджетния дефицит, програмно бюджетиране, данъчни стимули за инвестиции и производство.

Пълно разбирателство между ИТН, ДБ, БСП и Изправи се БГ

Сред приоритетите в другите области Станев посочи и мерки за насърчаване на малкия и средния бизнес, а част от държавните данъци да остават в общините. В здравеопазването се предвижда клиничните пътеки да бъдат заменени с диагностично свързани групи.

Други общи цели са и освобождаване от корпоративния данък, обратно начисляване на ДДС в сектора биопроизводство, фискална децентрализация, отмяна на облагането на лихвите по депозити.

«Моля да приемете гореизброените съвместни одобрени приоритети за основа като работа на представляваната от мен парламентарна група, а така и от страна на предложения от нас състав на Министерски съвет», посочи в декларация от  Станев и допълни:

«Неведнъж сме излагали пред вас «Неведнъж сме излагали пред вас, както и пред българските граждани — пред суверена, че политическа партия ИТН е последователен проект, който цели «изчегъртване» на корупционния модел на управление през последните 12 години. В случай, че считате тези теми за общи между нашите парламентарни групи, ще очакваме от вас да подкрепите така предложения от нас състав на Министерския съвет», изтъкна той.

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments