Екс-министър на отбраната на Армения посочи опасността от делимитиране на границата с Азербайджан

Делимитацията и демаркацията на границите с Азербайджан в настоящите условия е опасно както за Ереван, така и за Нагорни Карабах, заяви днес, 4 август, бившият министър на отбраната на Армения, ръководител на парламентарната фракция на опозиционния блок «Армения» Сейран Оханян, в Народното събрание на републиката.

Екс-министър на отбраната на Армения посочи опасността от делимитиране на границата с Азербайджан

 

„Няма условия за извършване на делимитация и демаркация (на границите). Този процес трябва да започне, когато се създадат условия за поддържане на мира. След това се създават смесени междуправителствени комисии, които да се занимават с тези въпроси “, отбеляза Сейран Оханян

Според думите му в момента има ситуация, при която въоръжените сили на Азербайджан нахлуха на територията на Армения и не я напускат, а арменските части напуснаха стратегически позиции в граничните райони, „предавайки ги на азербайджанците за бъдещо разграничаване“ . Оханян предупреди, че в тази ситуация стартирането на процеса на изясняване и уточняване на границите е изключително опасно за арменската страна.

 

„Това се отнася както за Армения, така и за Карабах. Делимитацията и демаркацията предполагат признаване на териториалната цялост на Азербайджан, създавайки непосредствена заплаха за Карабах.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments