Ухан ще тества всичките си 12 млн. жителите за Covid-19

Китайският град Ухан ще тества всичките си 12 млн. жителите за Covid-19, съобщиха днес местните власти, след като бяха потвърдени първите случаи на по-заразния Делта вариант, предаде Ройтерс.

Ухан ще тества всичките си 12 млн. жителите за Covid-19

Именно от Ухан се появи първата информация за «мистериозна пневмония» в края на лятото 2019 г., след което коронавирусната инфекция започна разпространението си в целия свят.

Ухан, който и пръв даде пример за мащабна карантина и масово тестване, не бе съобщавал за нови случаи на коронавирус от средата на май 2020 г., но в понеделник властите потвърдиха 3 нови случая на Делта варианта.

Ли Цян от градската управа обясни по време на пресконференция, че властите желаят «да гарантират, че всички в града са в безопасност», обявявайки, че PCR тестването в целия град е насочено към откриване на «безсимптомни инфекции».

Новите случаи в Ухан, столица на провинция Хъбей, заедно с инфекциите в съседните градове Цзинчжоу и Хуанган след събота, са свързани с град Хуаян в провинция Цзянсу, съобщи Ли Ян, зам.-директор на Центъра за контрол на заболяванията на Хъбей.

Огнището в Цзянсу на свой ред се смята, че е тръгнало от полет от Русия.

След това много градове в Южен Китай и няколко в северната част включително Пекин съобщиха за случаи на Covid-19.

Вариантът Делта на коронавируса досега е открит в повече от 20 града в Китай, като множество провинции въвеждат локдауни, ограничаване на пътуванията и масови тестове.

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments