КГБ Беларус: Опозицията планира нова фаза на деструктивни действия


Западът и опозицията, напуснала Беларус, планират активна фаза на разрушителни действия в страната през септември-октомври 2021 г. или първата половина на 2022 г. Това заяви главата на Комитета за държавна сигурност на републиката Иван Тертел, съобщава РИА Новости.

КГБ Беларус: Опозицията планира нова фаза на деструктивни действия

Според него опозицията се надява, че нивото на благосъстояние на населението ще намалее значително в страната в резултат на наложените санкции.

„Изкуственото създаване на т. нар. тригери, способни да взривят ситуацията в страната, е остро в дневния ред на противопоставящия се конгломерат от чуждестранни специални служби и свързаните с тях избягали емигранти (белоруски опозиционери — бел.ред.)“, заяви главата на КГБ на Беларус.

Според него става дума за терористични атаки и актове на сплашване срещу обществени и държавни лидери, представители на медиите, правоприлагащите органи и съдебната власт, както и за саботаж на обектите на отбранителния комплекс, икономиката и животообезпечаването, свързани «с масова гибел на хора и последващи обвинения за това върху действащата власт».

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments