Изтичането на опасни вируси се е случило от лабораториите на САЩ

В американската база Форт Дитрик (Мериленд) се намира военна лаборатория, която съхранява данни за бактериологически разработки на германските фашисти и японския „отряд 731“. Доскоро тя функционираше, но беше затворена след избухването на огнища на пневмония с неизвестен произход в околностите.

Изтичането на опасни вируси се е случило от лабораториите на САЩ

Китайското издание «Женмин жибао» подозира, че изтичането на опасни вируси е станало именно там.

През 2019 година в два дома за възрастни хора, които са разположени близо до лабораториите фиксират огнище а много странна пневмония.
Държавните власти съобщават за „пневмония, свързана с електронни цигари“ и за бързото нарастване на заразените. Налице е рязко увеличение на респираторните заболявания с необясним произход в цялата страна. Американските центрове за контрол и превенция на болестите официално обявяват закриването на лабораторията във Форт Детрик, за да се потули случая.

„Защо САЩ затвориха тази биологична лаборатория? Възможна причина за бързото затваряне е могло да бъде изтичане. Изтичането на какво обаче? И в каква степен? Всички подробности са били скрити под предлог „национална сигурност“ и все още са загадка и до днес “, подчертават в изданието.

Според мнението на журналисти, огнище на нов тип коронавирус е настъпило в САЩ месец по -рано, отколкото в китайския град Ухан. За бавното разпространение на COVID в Съединените щати през декември 2019 г. беше съобщено и от Националните здравни институти на страната.

Изданието отбелязва, че американските власти няма да могат да избегнат собственото разследване и проверка от международни структури. Вашингтон трябва да се придържа към принципите на прозрачност.

Повече от 500 000 китайски жители в отворено писмо поискаха от Световната здравна организация (СЗО) да проведе разследване в биологична лаборатория във Форт Детрик.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments