Спортният свят е уморен от западния натиск върху руските спортисти — Сергей Наришкин

В световният спорт се усеща умора от политизираната от Запада кампания срещу руските спортисти. Това мнение изрази в интервю за ТАСС, публикувано днес, 30 юли, директорът на руската служба за външно разузнаване Сергей Наришкин.

«Както вече се усеща, в света на спорта умората вече се е натрупала от тази политизирана западна кампания срещу световния спорт и по -специално от пристрастния и политизиран натиск върху руските спортисти, атлети“, каза той.

Спортният свят е уморен от западния натиск върху руските спортисти - Сергей Наришкин

Светът все повече разбира и чувства, че основната вреда, причинена от политизирането на спорта, е нанесена на репутацията на международните организации, които в много отношения са проводници на тази политика.
На първо място, имам предвид Световната антидопингова агенция, която значително загуби авторитета си по тези причини.

 

Нанесена е доста значителна вреда на авторитета на тази организация. Така че сме уверени, че Олимпийските игри в Пекин ще се състоят и това ще бъде голям празник на спорта и празник на мира»,- отбеляза Сергей Наришкин.„

 

Ръководителят на СВР Русия изрази съжаление за атаките срещу предстоящата Олимпиада в Пекин, която трябва да се проведе през 2022 година.

„Спомням си и такива неоснователни атаки на бившия държавен секретар на САЩ Майк Помпео, който в началото на годината обяви, че Пекин ще се опита да отклони вниманието на световната общност от вътрешните репресии. Освен това, както знаете, Конгресът на САЩ има няколко инициативи, призоваващи световната общност да обяви икономически и дипломатически бойкот на Олимпийските игри.
Историята на Зимните олимпийски игри през 2014 г. в Русия и Световното първенство по футбол, което се проведе в Русия през 2018 г., обаче показва, че подобни политизирани опити за разваляне на спортен празник за световната спортна общност могат и трябва да бъдат поставени прегради “, заключи Наришкин.

 

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments