Черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 е все още в България

Черната кутия на падналия в Черно море изтребител МиГ-29 е все още в България. Това потвърди заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков.

Черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 е все още в България

Стойков нарече поставените от Министерството на отбраната срокове за изпращане „прогнозни“, защото не са били взети под внимание затруднения по изпращането на кутията в Русия.

В началоното на месеца от МО казаха, че руската страна има определени изисквания, преди да замине групата и кутията.

В интервю за столичен вестник вдовицата на загиналия пилот подполковник Валентин Терзиев казва, че изпращането се бави, защото „целият случай е политически обвързан“. И все още няма виновни.  С днеша дата генерал-лейтенант Цанко Стойков уточни, че

«За наказания текат и други проверки, освен тази, която беше с Инспекцията за безопасност на полетите към Военна полиция. Предполагам, че след като завършат тези проверки, ще има и предприети мерки».
Несекретна част от доклада на „Военна полиция“ изброи три версии за инцидента от началото на юни. Като най-вероятната причина беше посочена «среща на самолета с водната повърхност вследствие на загуба на пространствеа ориентация от екипажа».
БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments