Русия възстановява Балетния конкурс във Варна

Русия с удоволствие ще помогне за възстановяването на Балетния конкурс във Варна. Това заяви след среща с кмета на града Иван Портних посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова. Създаденото през 1964 г. първо в света балетно състезание спря изданията си миналата година заради финансови проблеми.

Русия възстановява Балетния конкурс във Варна

Митрофанова уточни, че искането конкурсът да бъде подкрепен е дошло от балетната общност в родината й.

«Радвам се, че Нейно Превъзходителство е поела инициатива за възраждането на една от емблемите на Варна — Балетният конкурс. Ще сме щастливи със съвместни усилия през 2022 г. да възстановим това прекрасно събитие», заяви кметът Иван Портних.

Той запозна посланичката с ключовите проекти, които се реализират във Варна — новата икономическа зона и необходимостта от втори мост над езерото. Дискутирана бе темата за развитие на фериботните връзки, както и за провеждането на поредното издание на Форума на побратимените български и руски градове. Елеонора Митрофанова подчерта, че възстановяването му ще бъде полезно за обмяна на опит между населените места в двете страни, които решават аналогични проблеми. Тя допълни, че Русия има план за възраждането на обезлюдени селища и може да го сподели с български градове.

Посланичката поздрави Варна по случай 100-годишнината от обявяването на града за курорт и припомни, че много нейни съграждани имат недвижими имоти и перспективен бизнес в морската столица, предаде Труд.

Коментари:

comments powered by HyperComments