NYT: Въпреки отстраняването, Русия увеличава влиянието си в спорта

Макар руският отбор на Игрите в Токио да трябва да бъде представен само под формата на абревиатурата РОК, не се създава впечатлението, че Русия е отстранена от Олимпиадата. Както пише The New York Times, на много площадки на състезанията съкращението РОК присъства на информационните табели, но думата «Русия» или «Руски олимпийски комитет» звучи в официалните обявления. Това се случва, защото, незавасимо от ограничанията, забраните и наказанията, Русия тихичко увеличава своето влияние в спорта.

NYT: Въпреки отстраняването, Русия увеличава влиянието си в спорта

Ден по-късно, когато започнаха състезанията по джудо, рускинята Ирина Долгова бе обявена за член на отбора на Руския олимпийски комитет, когато влезе в първия си двубой в категория до 48 кг. Няколко часа по -късно руснаците от мъжкия волейболен отбор, облечени в червени униформи, отново бяха представени като отбор на руския олимпийски комитет.

NYT: Въпреки отстраняването, Русия увеличава влиянието си в спорта

„Онези няколко зрители и журналисти, които присъстваха в залата, на практика нямаха право да почувстват, не сигнализираха, че са изправени пред екип, срещу който са приложени санкции. Не е изненадващо, че журналист от Кения не разбра и изрази недоумение по отношение на съкращението, като попита на глас защо новопредставеният руски екип е определен на таблото като РОК“, пише авторът на материала.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments