Мая Манолова: Искаме споразумение с ИТН

На свой ред Мая Манолова, председател на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, заяви, че искат споразумение с ИТН.

„Ангажимент, препотвърден от ИТН, че участие на ГЕРБ и ДПС няма да бъде допуснато в следващото управление“, каза отново тя.

Мая Манолова прави изявление пред медиите в Народното събрание - 29 юли 2021 г.; Снимка: БГНЕС

Мая Манолова прави изявление пред медиите в Народното събрание — 29 юли 2021 г.; Снимка: БГНЕС

От ИТН пак обявиха, че кабинетът е готов и ще бъде представен след връчване на мандат от президента.

Оставаме в очакване колегите от „Има такъв народ“ да покажат състав на Министерския съвет, който предлагат, да дадат формулата и да кажат дали всъщност ще има ясни политически ангажименти по конкретни политики. В светлината на това ние ще преценим дали „Демократична България“ ще подкрепи това предложение, каза още Христо Иванов:

„Нека никой не се опитва да ни прехвърля отговорността за това, че не може да даде убедителна политическа формула и да отговори на фундаментални въпроси за структурирането на политическото пространство“, отговори Иванов на острата декларация на „Има такъв народ“.

Христо Иванов в кулоарите на парламента - 29 юли 2021 г.; Снимка: БГНЕС

Христо Иванов в кулоарите на парламента — 29 юли 2021 г.; Снимка: БГНЕС

„Последните дни участваме в разговорите така, както ги структурираха от „Има такъв народ“. Освен разговорите, които се водят при закрити врати, ние имаме публична отговорност към нашите избиратели, към обществото, когато става дума за процеса, който ще доведе до излъчване на правителство. Нито един от принципните въпроси, които вчера поставихме, днес не получи отговор. Ще има ясно поет политически ангажимент по отношение на определени политики или просто ще си водим раздумки? Второ – важността на хората, които ще бъдат предложени и техните качества. Използвахме пример с трима души, които получиха огромно обществено внимание и доверие, които атакуваха схемите на ДПС. В този смисъл е важно да се следват парите“, посочи съпредседателят на ДБ.

Иванов призова партията победител на изборите да се разграничи убедително не само от ГЕРБ, но и от ДПС.

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments