Крайнодесният Христо Иванов в защита на служебния финансов министър

По повод думите на зам.-председателя на «Има такъв народ» Тошко Йорданов, че финансовият министър в служебното правителство Асен Василев е участвал в кражба на интелектуално собственост като директор на фирма, съпредседателят на «Демократична България» Христо Иванов заяви в кулоарите на парламента:

Крайнодесният Христо Иванов в защита на служебния финансов министър

„Видяхме една доста съмнителна персонална атака, която смесва факти от търговски спор с квалификации от Наказателния кодекс. Надявам се, че това е просто въпрос на неумение от колегите да си формулират тезите“.

Иванов уточни, че споменаването на министри от служебния кабинет е очертаване на профил, а не кадруване (за което бе обвинен от Йорданов – б.р.), но за ДБ е важен персоналният състав на бъдещо правителство.

„Много моля, никой да не очаква, че ние ще бъдем притиснати до стената и ще ни се каже „сега ще ви дадем една торба с имена, гласувайте или не гласувайте!“. Няма да стане това“.

Според Тошко Йорданов вратата за преговори с ДБ и с „Изправи се БГ! Ние идваме!“ не е затворена, но трябва да се спре с твърденията за зависимост от ДПС.

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments