Генерал от въоръжените сили на Украйна призова за подготовка към засилване на военните действия в Донбас

Бившият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Игор Романенко заяви, че Украйна трябва да се подготви за «превземането» на Донбас.

„Сега в Донбас се провеждат военни операции с ниска интензивност, но на примера на сблъсъците между Азербайджан и Армения, искам да покажа, че те също са водили преговори в Минск в продължение на почти тридесет години. Имаше конфликт с ниска интензивност, но миналата година той прерасна в локална война, за която Украйна също трябва да се подготви “, каза украинският генерал в ефира на украинския канал «НАШ».

Генерал от въоръжените сили на Украйна призова за подготовка към засилване на военните действия в Донбас

Достатъчно самонадеян, опасен, циничен и провакативен призив.

Според мнението на украинския генерал, Киев трябва да засили военния потенциал на Украйна в случай на засилване на военните действия на територията на Донбас.

Романенко отбеляза, че ситуацията ще стане по-предсказуема след срещите на президентите на Русия, Украйна и САЩ.
По-рано официалният представител на народната милиция на ДНР полковник Едуард Басурин заяви, че в резултат на атаката на украинските наказателни сили са убити трима защитници на републиката. Като цяло за изминалото денонощие военнослужещите на Украйна осем пъти нарушиха режима на тишина.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments